Psykoterapi & coaching

Psykoterapi og coaching


Alle kan i perioder af livet drage nytte af psykoterapi og coaching


Vores ubevidste frygt for gentagelse af dårlige følelser styrer vores adfærd. Det er sådan vores hjerne fungerer, så det er der for såvidt intet mystisk eller forkert ved, det kan dog blive en forhindring for at opnå det vi ønsker os livet. - Den gode nyhed er, at du kan lære nyt hele livet. Det kræver blot, at du bliver bevidst om dine uhensigsmæssige adfærdsmønstre og begynder at trænet nyt.

Det lyder dejligt enkelt, og det er det også i teorien, men vores følelser er en kompleks størrelse, derfor er det en proces, som for de fleste kræver assistance fra en professionel terapeut med kompetencer indenfor adfærd og følelser.


På din vej mod de gode følelser, er det nødvendigt med både mod og viljestyrke til at først at gå gennem nogen dårlige følelse, men gevinsten er at du gennem coaching og psykoterapi vil du kunne udvikle dig og styrke en masse gode følelser ved bevidst og målrettet at arbejde med at øge din livskvalitet, og dermed blive den bedste version af dig.


Balance mellem arbejde og fritid, krop og psyke, følelser og adfærd


Jeg har specialiseret mig i håndtering af livskriser, stress, personlig udvikling til lederskab, forandringsprocesser og mindfulness. Jeg træner mennesker til nærvær og bevidst opmærksomhed med udgangspunkt i følelsesmæssig Intelligens.

Min faglighed er primært fundamenteret i biopsykologi, følelsesmæssig intelligens, adfærdsforskning, bioenegertik, kognitions- og personlighedspsykologi, samt mine erfaringer fra egne klienter i selvudviklingsforløb, og som rådgiver for mennesker i krise og sorg.

Behovet for coaching og terapi kan opstå i forbindelse med livskriser i en eller anden form, som fx. skilsmisse, arbejdsløshed, sorg, udfordringer i parforholdet, med forældrerollen eller andet. Men der behøver ikke altid være tale om "følelsesmæssige kriser" på den måde. Det kan også være følelsen af fx. at sidde fast i negative tanke- og handlemønstre, eller du kan bruge coaching og terapi til at tage temperaturen på din livskvalitet på forskellige livsområder.

Har du brug for hjælp?


Områder


Livskriser

Stress

Sorg

Ensomhed

Parforhold

Seksualitet

Jalousi

Selvrespekt

Personlig udvikling

Selvaccept

Selvtillid

Lederskab

HELE MENNESKER

HELE DAGEN

HELE LIVET

Mine metoder

Jeg anvender primæt samtale i forbindelse med coaching og terapi. "Samtale" er andet end blot at snakke sammen. Indenfor begrebet samtale anvender jeg en række forskellige teknikker, der har til formål at støtte dig bedst muligt. Når det er hensigsmæssigt, anvender jeg psykodynamiske og kropsdynamiske øvelser.

Helt gennemgående arbejder jeg ud fra nogle analytiske værktøjer, der udspringer fra biopsykologien*, og som tager højde for dels vores biologiske arv - det vi som mennesker, er født med, og vores sociale arv - det vi har lært gennem vores opvækst og gennerelle livserfaring. Det er et stærkt værktøj, der kan ret præcist kan guide dig til den adfærd du skal træne, for at kunne opnå de følelser, du gerne vil have.


Samtale teknikker
Dialog - Analytisk - Anerkendende - Narrativ/Kognitiv/Metakognitiv coaching/terapi - Fokusering - Klinisk - Dybdepsykologisk


Psykodynamiske metoder
Mindfulness øvelser - Oplevelsesorienterede øvelser - Gestalt terapi - Psykospil


Kropsdynamiske metoder
Bioenergetik - Åndedrætsregulerende træning

Biopsykologi


Som grundlæggende analytisk værktøj anvender jeg en biopsykologisk model udarbejdet af den videnskabelige forskning, som adfærdsbiolog Paul MacLean fra National Institute of Mental Health i USA blev nomineret til nobelprisen for i 1985.


Læs mere om Biopsykologi